sekciona_vrata

Garažna vrata su proizvedena od vrhunskih komponenti, koja proizvodimo po mjeri. Predviđena su za višegodišnjii radni vijek, pa je naš izbor saradnja sa najpoznatijim firmama iz ove oblasti.

Garažna vrata se sastoje od tri glavne komponente. Sve tri su jednako važne za dugotrajno i kvalitetno funkcinisanje a to su paneli, okovi i motori. Ako se odlucite da mi opremimo Vašu garažu ili poslovni objekat, dobit ćete maksimum kvalitete i sigurnosti za svoj novac.

Naše prednosti su: višegodišnja garancija, profesionalna i brza isporuka i montaža, iskustvo i povoljne cijene. Ukoliko sa nama sklopite ugovor o godišnjem održavanju, Vaša vrata ce biti naš problem.

Radimo sve imenzije po zelji kupca prozore u vratima kao i vrata u vratima

Nešto više o sastavnim dijelovima sekcionih garažnih vrata možete pročitati u nastavku.

Paneli

Paneli su proizvod italijanske kompanije Metecno. Paneli su izrađeni od galvanizovanog, pa plastificiranog čeličnog lima. Plastifikacija je završna obrada panela. To je postupak gdje se boja nanosi u prahu, pa zatim peče u pečima na temperaturi oko 200 stepeni. Na toj temperaturi, prah se topi i stvara izuzetno kvalitetnu i otpornu završnu boju. Prostor između limova je ispunjen poliuretanom (pur pjena) i odličan je toplotni izolator. Pored toplotne, paneli su odličan zvučni izolator. U ponudi imamo više vrsta panela za garažna vrata, sa različitim motivima. Panel kocka je vrsta koju najviše biraju naši kupci za garažna vrata. Panel linije je sljedeći model po popularnosti kod naših kupaca. Ovaj model se često koristi i za izradu industrijskih vrata. U ponudi imamo i ravan panel kao i panel sa jednom linijom.

Okovi

Okovi su proizvod Holandske firme Flexy Force. Okovi su svi elementi koji su uključeni u pokretanje vrata, od horizontalnih i vertikalnih vođica, preko šarki pa do brave za deblokadu vrata. Okovi su kičma garažnih vrata. Koristimo okove sa dvije opruge. Kod okova sa dvije opruge torzione sile su mnogo ravnomjernije raspoređene, pa je mnogo manje uvijanja i opterečenja dijelova okova. Važno je da okov ima dvije opruge jer tako motor radi rasterečeno, što garantuje dug radni vijek motora za garažna vrata. Na tržištu postoji nekoliko vrsta okova, pa je potrebno obratiti pažnju za koji se tip opredjeljujete.

Motori

Motori za garažna vrata su dio bez kojih je gotovo nemoguće zamisliti segmentna garažna vrata. Istina je da je moguće otvarati ih i rucno, ali pošto živimo u 21. stoljeću, lijepo je dozvoliti sebi malo luksuza pa ne izlaziti iz vozila, naročito po lošem vremenu, već pritiskom na taster, otvoriti ili zatvoriti garažna vrata. Za automatizaciju garažnih vrata koristimo motore Italijanske kompanije „LIFE“. To je firma čiji smo ovlašteni distributeri. Riječ je o odličnim uređajima, napravljenim od metalnih dijelova, bez plastike u pogonskim elementima. Čak i plastini elementi koji se koriste u izradi motora, npr. poklopci kučišta, daljinski upravljaći i drugo, sve je proizvedeno u sopstvenoj fabrici. Zato kompanija „LIFE“ sa ponosom, na svakom svom proizvodu, štampa „MADE IN ITALY“. Za garažna vrata koristimo plafonske motore serije „PROBO“, od 650N i 1100N. Za industrijska vrata koristimo bocne motore serije „VIS“. Kontrolni panel na svim motorima omogućava veliki broj podešavanja i ugradnje dodatne opreme. Prednost motora “LIFE” u odnosu na konkurenciju je kontrolni panel, jednostavan za programiranje i promjenu opcija, tako da čak i potpuni laik može da mjenja podešavanja, bez potrebe za angažovanjem profesionalnog inženjera.